Janne Carlsson

Ägaren av Tattoo Söder

Tatueringskarriären fick sin start 2006 och han började jobba i studion på Storgatan vintern 07/08. Sommaren 2009 tog Janne över studion och startade ”Tattoo Söder”.

 

Arbetslivet drog igång redan som 16åring och i tryckbranchen. Där ligger, enligt Janne själv, den stora grunden för honom vad gäller färglära. Utöver detta så påbörjades också ett hobbyföretag med airbrushmålning. Motiv och customlackering var det stora intresset och detta var en stor del av hans liv i närmare 10år. ”Jag tror att jag målat på allt där färg fäster. Hockeyhjälmar, lastbilar, mc-hjälmar, tankar, instrument, väggar mm” Säger Janne själv om den tiden.

Intresset för tatueringar startade redan som 12-13åring. Intresset för det grafiska har alltid funnits där. På slutet 90talet drygades studiemedlen ut genom att sälja ”flash” till tatuerare.

 

”Intresset för tatueringar och estetik har funnits i större delen av mitt liv.
Det började nog ihop med skateboardåkandet och grafiken på brädorna. Även musiken och konvoluten till albumen som jag gärna bläddrade i. Jag har haft en fot i tatueringsbranschen sedan 90-talet. Men det skulle dröja många år innan jag själv började.”

 

25 år gammal tatuerade Janne sin allra första kund. Sedan dess har allt annat lagts på hyllan.

Stilmässigt så behärskar han det mesta: färg, gråskala, realism, traditional, neo traditional, japanskt, dotwork mm.

”Jag kör så mycket stilar så det är nästan förvirrande för kunderna ibland. Jag trillar alltid tillbaka till japanskt som är min favoritstil, alla kategorier. Men jag hade tröttnat om jag körde en och samma sak hela tiden. För mig är mötet med kunden och den ömsesidiga respekt som krävs, för att nå målet, som är det viktiga.”